Dominique Kessler

Dominique Kessler

Voeding werd nog nooit zo onder de loep genomen als in deze tijd. Niets lijkt meer gezond te zijn, is dit een hype?

 

Dominique is Orthomoleculair Therapeut. Ze geeft voeding-, supplementen- en lifestyleadviezen. Aan de hand van een zeer uitgebreide anamnese gaat ze samen met jou op zoek naar waar jouw lichaam tekort of teveel van krijgt en waar het lichaam op dit moment aan toe is. De balans binnen de lichaamssystemen, op celniveau, staan daarbij centraal. Haar advies levert een aantal praktische handvaten waarmee jezelf aan de slag kan gaan om je beter te gaan voelen.

 

Altijd heb ik graag mensen willen helpen om zich beter te voelen. Mijn ervaring als masseuse in de reflexologie, deep tissue, triggerpoint en aromatherapie gaf die voldoening. Maar als de klachten van binnenuit komen zijn er meer zaken waar we het heft in eigen handen moeten nemen. Voedingsstoffen, zoals vitaminen, mineralen en essentiële vetten zijn de basis voor de lichaamscellen waar alle systemen op draaien. Hoe kan je zelf invloed uitoefenen op de processen? Wat kunnen wij zelf doen om ons beter te voelen? Deze manier van naar het lichaam kijken heeft mij gegrepen en alle ontwikkelingen en studies op dit gebied blijven mij intrigeren. Ik vind het geweldig om cliënten te informeren en duidelijk te maken hoe je zelf aan je klachten kan werken. Het heft in eigen hand te nemen door voeding aan te passen en je lifestyle te veranderen.

 

Dominique Kessler is al 24 jaar actief in de gezondheidszorg, waarbij ze zich initieel vooral gericht had op ondersteunende massage technieken. Sinds 2014 is ze geregistreerd bij de MBOG beroepsvereniging als Orthomoleculair therapeut